Historie mého života pro romantiky

Mám ráda květiny, kvetoucí stromy i keře a všeliké býlí. Mám ráda vynikající jídlo a pití. Celý život jsem usilovala o to, abych mohla tyto dvě vášně spojit. Podařilo se mi to a chci svou radost z jedlého kvítí a býlí sdílet a předávat dál.

Morbidní story pro zhrzené ženy

Rodina mne opustila. Různí členové širší i úzké rodiny měli své důvody. Byla jsem skoro na mizině, nevěděla jsem, co si mám počít, a tak jsem se musela začít živit divoce rostoucími rostlinami. Takové hlouposti asi nevěříte.

Není nic lepšího než si věřit

Moje maminka mi říkala, že jsem nerozumná a že jedlé květy jsou blbost a nikoho to nebude zajímat. A co kdyby někdo snědl něco špatného. Je to už nějaký pátek, mamince bylo 70+. Nenechala jsem si to rozmluvit. Tohle je pravda pravdoucí.

Skutečný životopis

Studovala jsem přírodní vědy, krásný všeobjímající obor životní prostředí, a žurnalistiku. Jedno po druhém jsem dokončila. Byla jsem překladatelkou z francouzštiny, což se mi poslední dobou hodilo při studiu cizojazyčných kytkožravých pramenů. Pak jsem byla novinářkou cestování a jídla. Z této kombinace se zrodil zájem o jedlé kvítí a býlí, který mne postupně zcela pohltil. Názorově inklinuji k trvale udržitelnému hédonismu.

Článek, Top recepty

Když už sjme věnovali tolik času a lásky sběru jarních bylin, byla by škoda, aby nám zvadly. Správná péče o “planou zeleninu” je důležitá.

Co platí pro česnek, platí i pro další podobné rostliny.

Více si můžete přečíst zde

Milí přítelé jedlého býlí a kvítí jste připraveni na sezonu česneku medvědího? Hlavně si ho s ničím nesplést. Není to těžké…

Více můžete číst zde

Top recepty článek o medvědím česneku

V článku Jak to bylo s jedlým bejlím se dočtete, jak je to fajn nechat se unášet rytmem roku. Jarní bylinky jsou nejlepší detox po dlouhé zimě, anebo kde hledat divoký chřest. Čemu se říkalo dříve špenát?

Článek v plném znění můžete zakoupit  TADY, čímž podpoříte projekt Nový Prostor.

Mohlo by se Vám hodit