Charismatická, veselá, vtipná Jana Vlková, odbornice na jedlé kvítí, ovšem trochu jiným způsobem, než jaký čekáte, jezdí do děčínské knihovny již od roku 2019. Naučila násvyužívat plevel jako exkluzivní surovinu na výrobu luxusních dobrot. Nečekejte od ní nudný výklad, ale kulinářské, lehce dráždivé dobrodružství. Přednášky i exkurze do terénu – obojí vás nadchne pro využívání rostlin, které najdete leckde, zdarma a ještě uděláte něco pro své zdraví (a stanou se z vás hodně styloví kuchaři a kuchařky).
Miroslava Nedvědová, vedoucí Vzdělávání Městská knihovna Děčín
Janiny kurzy jsou návykové, to platí pro ty vycházkové i pro ty zahradní. Byla jsem téměř na všech, které se konaly v uplynulých čtyřech letech, a všechny stály za to. Mnohé i opakovaně. Netrpělivě vyhlížím novou sezonu kurzů a kytku, o které bych se nově dozvěděla, že je také k jídlu.
Zuzana Tion Leštinová, editorka – freelancer
BLOG
Seznamte se s jedlými rostlinami, vyzkoušejte recepty, pusťte si video anebo si přečtěte pravidelné fejetony.
Obal vždycky dusí. Zejména pěstitelé zeleniny jsou nápadití při používání nejrůznějších typů obalů. Žádný není ideální. Pojďme si je „zrecenzovat“. Napřed taková mini historka od regálu v hypermarketu: První dívka:“Kterej…
Chceme víc než jednu sklizeň bylinek, takže stříháme tak, aby ještě jednou pěkně obrazily. Ke správnému stříhání nám pomůže trocha znalostí rostlinné morfologie čili stavby rostlin. Budeme se věnovat jen…
Položili jste si někdy otázku, proč na podzim listy masivně žloutnou? Už nám to brzo začne, tak tady je vysvětlení. Proces kožnatění a žloutnutí listů má svůj jednoduchý fyziologický a…
Když už začínají kvést první trvalky a ozimé byliny, které vyklíčily na podzim, vypadá to, už se nedá nic vysévat. Harmonogram setby, osevní plán a příprava vhodných osevních ploch, to…
Mám ráda květiny, kvetoucí stromy i keře a všeliké býlí. Mám ráda vynikající jídlo a pití. Celý život jsem usilovala o to, abych mohla tyto dvě vášně spojit. Podařilo se mi to a chci svou radost z jedlého kvítí a býlí sdílet a předávat dál.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční
Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.