Na tomto místě najdete starší články a odkazy na rozhovory v rozhlase
Rozhlas Plzeň 6. červenec 2018
nalaďte si 23. minutu
https://plzen.rozhlas.cz/sbirani-bylin-priprava-trezalkoveho-oleje-a-kompostovani-7561793
Jarní rozhovor v plné sezoně v příloze Fajn život
Rozhlas Plzeň 24.12.2016
poslouchejte 27. minutu
<iframe src=”https://prehravac.rozhlas.cz/audio/3773137/embedded” scrolling=”no” style=”border:none;height:160px;width:100%;overflow:hidden”></iframe>
Rozhlas Plzeň 9.12.2016
poslouchejte 10. minutu
<iframe src=”https://prehravac.rozhlas.cz/audio/3760296/embedded” scrolling=”no” style=”border:none;height:160px;width:100%;overflow:hidden”></iframe>
Rozhlas Plzeň 11.11. 2016
poslouchejte 19. minutu
<iframe src=”https://prehravac.rozhlas.cz/audio/3744114/embedded” scrolling=”no” style=”border:none;height:160px;width:100%;overflow:hidden”></iframe>
Rozhlas Plzeň 14.10.2016
poslouchejte 39. minutu
<iframe src=”https://prehravac.rozhlas.cz/audio/3725204/embedded” scrolling=”no” style=”border:none;height:160px;width:100%;overflow:hidden”></iframe>
Rozhlas Plzeň 2.9.2016
poslouchejte 39. minutu
<iframe src=”https://prehravac.rozhlas.cz/audio/3698186/embedded” scrolling=”no” style=”border:none;height:160px;width:100%;overflow:hidden”></iframe>
Rozhlas Plzeň 5.8.2016
nalaďte si 40. minutu
<iframe src=”https://prehravac.rozhlas.cz/audio/3680894/embedded” scrolling=”no” style=”border:none;height:160px;width:100%;overflow:hidden”></iframe>
Rozhlas Plzeň 8.7. 2016
nalďte si 18. minutu
<iframe src=”https://prehravac.rozhlas.cz/audio/3665274/embedded” scrolling=”no” style=”border:none;height:160px;width:100%;overflow:hidden”></iframe>
Rozhlas Plzeň 10.6. 2016
nalaďte si 25. minutu
<iframe src=”https://prehravac.rozhlas.cz/audio/3647865/embedded” scrolling=”no” style=”border:none;height:160px;width:100%;overflow:hidden”></iframe>
Rozhlas Plzeň 13.5. 2016
nalaďte si 23. minutu
<iframe src=”https://prehravac.rozhlas.cz/audio/3629066/embedded” scrolling=”no” style=”border:none;height:160px;width:100%;overflow:hidden”></iframe>
V jižních Čechách, mém druhém domově, jsem přicválala 4. května 2016 do Dámského klubu Mirky Nezvalové
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3622495
a kdo si chce přečíst textový výtah, tak tady:
Rozhlas Plzeň. 18.4. 2016
nalaďte si minutu 31:
<iframe src=”https://prehravac.rozhlas.cz/audio/3608784/embedded” scrolling=”no” style=”border:none;height:160px;width:100%;overflow:hidden”></iframe>
Rozhlas Plzeň. 18.3. 2016
nalaďte si minutu 35:
<iframe src=”https://prehravac.rozhlas.cz/audio/3591145/embedded” scrolling=”no” style=”border:none;height:160px;width:100%;overflow:hidden”></iframe>
Rozhlas Plzeň. 13.3. 2016
<iframe src=”https://prehravac.rozhlas.cz/audio/3588097/embedded” scrolling=”no” style=”border:none;height:160px;width:100%;overflow:hidden”></iframe>
Jak to bylo s křestem a jak pan zahradník křtil hnojem a dodavatel květinové bižuterie modrou bazalkou zde:
http://www.klubknihomolu.cz/128832/na-letosni-sklizen-kvetin-vas-pripravi-notes-jany-vlkove/
S brněnskou redaktorkou Zuzanou Plíškovou nejen o kytkách
Povídání v rozhlase Ostrava 10. prosince 2015 s Dagmar Misařovou.
Blesk Hobby má květy stále rád BH02_14-15_T_kalendar
A kdo je z Hradce Králové, tak zná určitě i Bazalku a jaké tam jsou zajímavé semináře celý rok biospotrebitel1512_11
Připravila jsem čtyři druhy receptů na cukroví a pak i to cukroví. Celé to trvalo čtyři hodiny.Pan kameraman možná ani neměl zapnutou kameru a použil záznam, který vznikl až úplně konci, kdy už jsem nevěděla, jak redaktorku i jeho zaujmout. Modré pusinky se slézem maurským se setrvale drží mezi top ten.
http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/3175/klasicke-cukrovi-trochu-jinak-pridejte-do-nej-susene-kvetiny.html?kapitola=5480
Jak jsme si užily babí léto se Zdenou Kabourkovou, která přijela až z Hradce Králové, aby ochutnala…. a 12.9. to bryskně vysílala
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3470472
S Danielou Brůhovou v pořadu Host do domu 18. srpna 2015
<iframe src=”http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3452406/embedded” scrolling=”no” style=”border:none;height:160px;width:100%;overflow:hidden”></iframe>
Svet potravin zahrnul kvítí a býlí do sféry svého zájmu Svet_potravin_str-24-26
a tady je celý časopis i s titulkou http://www.svet-potravin.cz/shared/archiv_cisel/Svet_potravin_201508.pdf
Psychologie dnes mne v létě 20105 vyzpovídala zde psychologie_dnes
O sakurách v soli v Respektu ze 13.6. zde
Mariane bydlení speciál o jídle, kde jsem si užila pozovani s květinami a společnosti dalších ikon kulinárního žurnalismu a kuchařkospisovatelek venkov_a_jidlo
Červnové číslo časopisu Blesk Hobby o jednom z dubnových seminářů do Divoké Šárky Hobby_Blesk
Revue 50 plus a rozhovor o kvítí a býlí revue_50_plus
Květen 2015, kde poměřuji kreativitu s profesionálním kuchařem a jak to vypadalo je zde FOOD
V pořadu Jak to vidíte s Patricí Strouhalovou 20. dubna 2015
Jak zavařovat v myčce vyprávím v radiu
Povídání ze 7. 4. najdete při najetí na 44.32: http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3354871
Vítejte na pastvě kytkožroutů
To je titulek hezkého rozhovoru na Prima Fresh, který se mnou vedla 28. 3. Eva Karlasová
Co dělá kytkožrout v zimě?
na to se mne ptala šéfredaktorka webového časopisu Vitalia.cz. Odpověď z 18. 3. 2015 na tuto otázku se dozvíte, on line http://www.vitalia.cz/clanky/kytkozrout-se-v-zime-ukaji-snytlikem-z-hypermarketu/
Jídlo není ztráta času
tvrdím nejen v rozhovoru ze 17. března 2015 pro novinky.cz, ale také v každém okamžiku, který trávím v kuchyni… A mnoho dalšího o radostech, které jídlo přináší si přečtete on-line
Radio Kiss Hády
vcelku vtipně předčítalo 8.3. z úvodu do Květinové kuchařky. Docela hezký dárek k MDŽ
Noviny 5+2
a rozhovor ze 7. března si přečtete zde anebo si celý časopis prolistujete zde
Časopis Blesk Vaše recepty ze 4. března 2015
Rozhovor si přečtete ve formátu pdf zde
Časopis Flora 2/1995
článek Rozhovor s expertkou na jedlé kvítí a býlí
úvodní strana v aktualitách
více v papírovém časopisu
Lidovky.cz
pro nedočkavce tu jsou recepty dřív než kuchařka
časopis ZEN 04/14
Jaké to bylo na jednom z prvních terénních seminářů pro veřejnost, je vidět na pdf časopisu ZEN z května 2014
Dobrávěc.cz
článek “Jana Vlková: Chtěla bych zase lidem vrátit radost z jídla”
Řada lidí má se stravováním problémy. Jana Vlková se to rozhodla změnit. V Česku založila kulinární koučink, prostřednictvím kterého zlepšuje vztah Čechů k jídlu.
přečíst článek
Žena a život
článek “Milujte jídlo, diety hoďte za hlavu”
V článku ze zamýšlím nad přístupem k jídlu. Snažím se čtenářkám vysvětlit, že jídlo je jejich přítel, který oplatí vlídný přístup příjemnými pocity.
článek ve formátu pdf