Dýňové placičky se semínky

Dýňové placičky s černuchovým semínkem

Starobylá technika pečení placek na suchých plátech se dá kupodivu provozovat i na indukčním sporáku. Stačí litinová destička. Semínka z divé přírody dodají vitamíny a minerály.

Pro 4 osoby

  • 200 až 250 g pečené dýně hokaidó
  • Hladká mouka na zahuštění těsta (asi 200 g) a poprášení plotýnky
  • 1 vejce
  • 1 lžičce semínek černuchy damašské
  • Sůl, pepř, případně kurkuma
Akce pro firmy

Kuchařky pro kytkožrouty

Postup

  1. Dýni zbavenou vnitřních měkkých částí a semínek nakrájejte na větší kousky a upečte v troubě doměkka. Nechte vychladnout.
  2. Na vál si připravte hladkou, přidejte dýni, vejce a další přísady.
  3. Vypracujte vláčné těsto.
  4. Těsto nechte chvilku odpočinout. Vyválejte „hada“, nakrájejte na kousky, vyválejte v dlani kuličky a na válu z nich udělejte placičky.
  5. Pečte na litinové plotýnce poprášené moukou – tedy nejlépe na okraji kamen, v nichž se topí dřevem. Pokud plotýnku nemáte ani jedno smažte na pánvičce jen lehce potřené olejem.

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Nákupní košík
Přejít nahoru