Starobylá technika pečení placek na suchých plátech se dá kupodivu provozovat i na indukčním sporáku. Stačí litinová destička. Semínka z divé přírody dodají vitamíny a minerály.
Pro 4 osoby
- 200 až 250 g pečené dýně hokaidó
- Hladká mouka na zahuštění těsta (asi 200 g) a poprášení plotýnky
- 1 vejce
- 1 lžičce semínek černuchy damašské
- Sůl, pepř, případně kurkuma
Kuchařky pro kytkožrouty
Postup
- Dýni zbavenou vnitřních měkkých částí a semínek nakrájejte na větší kousky a upečte v troubě doměkka. Nechte vychladnout.
- Na vál si připravte hladkou, přidejte dýni, vejce a další přísady.
- Vypracujte vláčné těsto.
- Těsto nechte chvilku odpočinout. Vyválejte „hada“, nakrájejte na kousky, vyválejte v dlani kuličky a na válu z nich udělejte placičky.
- Pečte na litinové plotýnce poprášené moukou – tedy nejlépe na okraji kamen, v nichž se topí dřevem. Pokud plotýnku nemáte ani jedno smažte na pánvičce jen lehce potřené olejem.
Mohlo by se vám hodit
-
Za planým polníčkem a česnekem, terénní kurz – 11. dubna 2024820.00 Kč
-
Autorský tisk, obraz pampelišky, formát A3779.00 Kč – 799.00 Kč
-
Nůžky na sběr199.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?