Sušenky s vonným muškátem

Sušenky z vonného muškátu

Vonné muškáty jsou v orientální kuchyni běžnou součástí cukrovinek. U nás se moc nepoužívají. Tak vyzkoušejte, jak chutnají v máslových sušenkách polévaných čokoládou.

Na 2 plechy

  • 120 g změklého másla
  • 90 g moučkového cukru
  • 1 malé vejce
  • 150 g hladké mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 50 g listů vonného muškátu
  • Čokoládová poleva dle chuti

Čtete také

Linecká kolečka - vánoční cukroví

Kytičková linecká kolečka

19 prosince, 20222 min. čtení

Linecká kolečka jsou jedno z cukroví hlavní vánoční trojky (vedle pracen a rohlíčků). Jak na ně přidělat svěže barevné kytičky, to je výzva. Sušené květy na zdobení se nemůžou péct spolu se sušenkami, protože by se spálily. Jde to ale…

Postup

  1. V míse vyšlehejte máslo s cukrem do běla, přidejte vejce a znovu prošlehejte.
  2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přisypte do mísy.
  3. Lístky vonného muškátu nasekejte na drobno a zapracujte do těsta.
  4. Z těsta vyválejte hada a dejte na minimálně dvě hodiny, nebo  i přes noc, ztuhnout do lednice.
  5. Troubu předehřejte na 180 oC. Plech vyložte pečícím papírem.
  6. Z hada krájejte stejnoměrně tlustá kolečka, přeneste na plech a pečte 10 až 15 minut.
  7. Vychladlé sušenky můžete zdobit čokoládovou polevou.
  8. Dobře chutnají s kyselou marmeládou

Vaše sušenky budou vypadat mnohem lépe než ty na fotce. Když jsem je připravovala, právě se mi rozbila trouba a přestala péct. Chutnají ale famózně.

Mohlo by se vám hodit

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Nákupní košík
Přejít nahoru