Vonné muškáty jsou v orientální kuchyni běžnou součástí cukrovinek. U nás se moc nepoužívají. Tak vyzkoušejte, jak chutnají v máslových sušenkách polévaných čokoládou.
Na 2 plechy
- 120 g změklého másla
- 90 g moučkového cukru
- 1 malé vejce
- 150 g hladké mouky
- ½ prášku do pečiva
- 50 g listů vonného muškátu
- Čokoládová poleva dle chuti
Čtete také
Kytičková linecká kolečka
Linecká kolečka jsou jedno z cukroví hlavní vánoční trojky (vedle pracen a rohlíčků). Jak na ně přidělat svěže barevné kytičky, to je výzva. Sušené květy na zdobení se nemůžou péct spolu se sušenkami, protože by se spálily. Jde to ale…
Postup
- V míse vyšlehejte máslo s cukrem do běla, přidejte vejce a znovu prošlehejte.
- Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přisypte do mísy.
- Lístky vonného muškátu nasekejte na drobno a zapracujte do těsta.
- Z těsta vyválejte hada a dejte na minimálně dvě hodiny, nebo i přes noc, ztuhnout do lednice.
- Troubu předehřejte na 180 oC. Plech vyložte pečícím papírem.
- Z hada krájejte stejnoměrně tlustá kolečka, přeneste na plech a pečte 10 až 15 minut.
- Vychladlé sušenky můžete zdobit čokoládovou polevou.
- Dobře chutnají s kyselou marmeládou
Vaše sušenky budou vypadat mnohem lépe než ty na fotce. Když jsem je připravovala, právě se mi rozbila trouba a přestala péct. Chutnají ale famózně.
Mohlo by se vám hodit
-
Šalvěj lékařská – list49.00 Kč – 59.00 Kč
-
Pelyněk pontický – koření znalců59.00 Kč – 69.00 Kč
-
Komonice lékařská sušený květ49.00 Kč – 59.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?