Listy brutnáku smažené jako čipsy jsou nejlepší čipsy vůbec. Konzumujte ještě teplé, ale nespalte si jazyk.
Pro 4 až 6 osob
- 500 g brutnákových listů před květem
- 500 ml oleje na smažení
- Sůl
Postup
- Mladé brutnákové listy pečlivě přeberte. Vybírejte dobře vyvinuté listy z mladé listové růžice. Omyjte a dobře osušte v utěrce, aby olej neprskal.
- Na pánvi rozpalte olej, přidávejte listy a hned vytahujte pěnovačkou. Stačí jim opravdu jen pár vteřin. Rozpálený list má svou tepelnou setrvačnost a rychle začne hnědnout.
- Osolte a ihned podávejte jako přílohu k rýži nebo jako veselou chuťovku.
Podívejte se, co by se vám mohlo hodit.
-
Brutnák lékařský – bílý (Borago officinalis)37 Kč
-
Brutnák lékařský (Borago officinalis)39 Kč – 54 Kč
-
Nůžky na sběr199 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?