Brutnákolvé čipsy

Brutnákové čipsy

Listy brutnáku smažené jako čipsy jsou nejlepší čipsy vůbec. Konzumujte ještě teplé, ale nespalte si jazyk.

Pro 4 až 6 osob

  • 500 g brutnákových listů před květem
  • 500 ml oleje na smažení
  • Sůl

Postup

  1. Mladé brutnákové listy pečlivě přeberte. Vybírejte dobře vyvinuté listy z mladé listové růžice.  Omyjte a dobře osušte v utěrce, aby olej neprskal.
  2. Na pánvi rozpalte olej, přidávejte listy a hned vytahujte pěnovačkou. Stačí jim opravdu jen pár vteřin. Rozpálený list má svou tepelnou setrvačnost a rychle začne hnědnout.  
  3. Osolte a ihned podávejte jako přílohu k rýži nebo jako veselou chuťovku.
Podívejte se, co by se vám mohlo hodit.

 

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru