Pečené broskve se hodí do pozdního léta, kdy už se začínají na lukách objevovat první mlhy. Levandule jim dodá vůni odcházejícího slunce. Máslo podrží vůni levandule.
Pro 6 osob na dezert
- 3 zralé broskve
- 1 polévková lžíce másla
- 2 polévkové lžíce sušené levandule
- 2 polévkové lžíce hrubého cukru
Postup
- Broskve omyjte, rozkrojte na poloviny a dejte do pekáčku řeznou stranou nahoru.
- Levanduli rozdrťte s hrubým cukrem na jemný prášek. Prosejte přes jemné sítko.
- Smíchejte levanduli s máslem a do každé broskve dejte oříšek levandulového másla. Zbytek dejte do pekáčku a podlijte trochou vody.
- Pečte v rozpálené troubě, dokud povrch broskví mírně nezkaramelizuje.
- Podávejte vlažné jako dezert do chladnějších dnů babího léto nebo se šlehačkou či vanilkovou zmrzlinou v letních vedrech.
Tipy a triky: Před podáváním můžete přidat lístek čerstvé máty.
Doufám, že se vám broskve pěkně zkaramelizují. Mně se rozbila při pečení trouba, takže půlky jsou mírně rozteklé.
Podívejte se, co by se vám mohlo hodit.
-
Levandule lékařská (Lavandula angustifolia)41.00 Kč – 56.00 Kč
-
Levandule lékařská, sušený květ49.00 Kč – 59.00 Kč
-
Nůžky na sběr199.00 Kč
Zpravodaj i Poradna
Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?