V Provence leží vesnice jménem Banon. Je to místo na konci světa, ale proslavil ho stejnojmenný sýr. Jeho cena za kilo se blíží 70 euro (1800 Kč). Moje variace ze sýra z kravského mléka je desetkrát levnější, dost dobrá a ještě k tomu zábavná.

 

  1. Nasbírejte si listy kaštanovníku (Castanea sativa). Žádné jiné listy nefungují,  nezkoušejte ořešák, ani nic dalšího. Listy můžete usušit a kdykoliv je pak snadno oživíte.
  2. Obstarejte si čerstvý sýr ve slaném nálevu nejlépe u svého farmáře. (Na obrázku varianta z nákupního řetězce)
  3. Listy namočte do slané vody a nechejte změknout, pokud jsou sušené. Pokud máte listy rovnou ze stromu, stačí je omýt
  4. Naaranžujte si na podložku “hvězdičky” pěti nebo šesti listů podle velikosti a sýr do nich zabalte.
  5. Převažte lýkem a dejte do suchého a chladného místa. Nejlépe zrají v čistém květináči nejlépe ještě vystalém kulinárním senem.
0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář