Kopřivové máslo

mažeme na chléb a zdobíme květy
mažeme na chléb a zdobíme květy

Kopřivové máslo nepálí a neštípe, ale osvěží a potěší přísunem ozdravných látek.  Nesnese skladování, aniž by neztrácelo na chuti a kvalitě

  1. Kopřivy zbavíme zaschlých lístků a dobře opereme.
  2. Důkladně osušíme, jinak má máslo tendenci se “srážet”.
  3. Rostliny nasekáme na prkénku, nemixujeme
  4. Smícháme v misce s rozměklým máslem, lžičkou hořčice a hrubou mořskou solí.
  5. Mažeme na oblíbené pečivo, zdobíme květy prvosenky, violky vonné nebo plicníku lékařského, plátkem rajčete nebo ředkvičky.

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru