Žádná jiná potravina si v posledním čtvrt století tak výrazně nevylepšila svou kulinární prestiž. Z opovrhované přílohy školních jídelen se stala v doprovodu kozího sýra hýčkaným miláčkem fine diningových restaurací .

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a bršlicí kozí nohou

Pro 4 osoby

2 řepné bulvy

100 g čerstvého kozího sýra

Svazeček bršlice kozí nohy

4 lžíce balzamikového octa

4 lžíce olivového oleje

Sůl, pepř

  • Bulvy řepy dobře omyjeme a zabalíme do alobalu „na cibuličku“.
  • Upečeme do měkka v troubě rozehřáté na 180 oC . Pečení trvá podle stáří a velikosti řepy 30 minut až hodinu.
  • Alobal rozbalíme a řepu necháme vychladnout.
  • Bulvy oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Pokud jsou bulvy menší, můžeme plátky krájet škrabkou na brambory.
  • Bršlici kozí nohu omyjeme a nasekáme nadrobno.
  • Čerstvý kozí sýr rozmícháme se solí a naplníme do cukrářského zdobítka.
  • Plátky řepy rozložíme na talíř, pokapeme balzamikovým octem, osolíme a posypeme sekanou bršlicí. Přidáme ze zdobítka hvězdičky kozího sýra.
  • Pokapeme olivovým olejem, opepříme a ihned podáváme.
0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *