Tempura z bršlice kozí nohy

Bršlicová tempura

Když bršlice povyroste ze svého mládí “pikantní petržele”, hodí se na smažení v těstíčku. Jde to snadno a výsledek je pochoutka.

Pro 4 osoby

200 ml mléka

1 vejce

75 g mouky

sůl, pepř podle chuti

Olej na smažení

Postup

  1. Z mouky, mléka a vajíčka umíchejte hladké těstíčko.
  2. Nechte půl hodiny odpočinout, nejlépe v lednici. Mezitím si připravte výhonky bršlice kozí nohy. Vyberte pěkně velké, svěže zelené a nechejte je i se stonky.
  3. Rozpalte olej na smažení na nejvyšší možnou teplotu (fritovací hrnec na maximum, obvykle 180 °C).
  4. Výhonky bršlice kozí nohy chyťte vždy za stonek, namáčejte v těstíčku a zprudka smažte. Odkládejte na ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
  5. Ihned podávejte nejlépe s  jemným jogurtovým dipem s přísadou aromatických středomořských bylin.

Mohlo by se vám hodit

Zpravodaj i Poradna

Chcete svůj vlastní Zpravodaj i Poradnu, do své vlastní emailové schránky, vždy s jekotem sirén na začátku každého měsíce?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Přejít nahoru