Červené víno s levandulí

Levandulové víno se dá dělat z čerstvé i  sušené levandule.  Je to zázrak, ale především na podlévání červeného masa v zimě. Na pití to je „velmi speciální“.

Červené víno s levandulí

  1. Levanduli stříháme v plném květu a pro výrobu vína používáme jen části s květy.
  2. Kdykoliv během roku můžeme použít levanduli sušenou.
  3. Květy dáme do zavařovací sklenice se širokým hrdlem a zalijeme červeným vínem.
  4. Necháme macerovat přibližně 3 týdny.
  5. Přecedíme do tmavé láhve a uchováváme v chladném místě.
  6. Používáme na podlévání masa pečeného na kosti – krkovice – nebo zvěřiny
  7. Doslazením a přidáním pálenky může vzniknout zajímavý likér.
0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *