Zlateň věncová je někdy také vznešeně nazývána kopretina maiko. Její mladé výhonky mají lehce nahořklou chuť s tvarohem chutnají báječně.  Lehká pomazánka zvaná rozhuda může být i příspěvkem k receptům zero waste.

  1. Zbytky tvarohu a zakysané smetany smíchejte v misce.
  2. Můžete přidat i další stárnoucí ingredience z ledničky – nastrouhaný sýr (plísňový nebo tvrdý)
  3. Výživnější varianta přidává vajíčko uvařené na měkko.
  4. Osolte,  přidejte sladkou papriku a všechno promíchejte vidličkou. Rozhuda nemusí mít hladkou konzistenci. Nepravidelná struktura je naopak příjemná.
  5. Výhonky zlateně věncové operte a nakrájejte nadrobno a přimíchejte k tvarohové směsi.
  6. Podávejte s dobrým chlebem jako svačinku s kyselým mlékem nebo lehkou letní večeři se suchým bílým vínem.

 

0 odpovědi

Zanechte Odpověď

Chci se připojit k diskusi?
Neváhejte a přispívat!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *